اول خرداد ماه روز ملی بهره وری و بهینه سازی مصرف به مهندسان و کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاه ها به ویژه دانش آموختگان کارآفرین و فرهیخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی­ تکنیک تهران) مبارک باد .
تلاش برای افزایش کمی و کیفی بهره‌وری و مدلسازی برای بهینه سازی مصرف اعم از مصرف منابع زیستی آب و خاک و منابع گیاهی و جانوری و هوا) و یا منابع انرژی و معدنی و همچنین منابع انسانی یک رسالت ملی است. در این راستا دانش آموختگان این دانشگاه که ماموریت دستیابی به توسعه پایدار صنعتی را هدف‌گذاری نمودند، رسالت سنگین ­تری دارند .
بهینه سازی در افزایش کمی و کیفی بهره وری در همه حوزه‌های فعالیت با فناوری های سخت و نرم ایجاد شده نه یک آرزو بلکه یک هدف کاملاً قابل دسترس است. اشاره ای کوتاه به بعضی از موارد بی مناسبت نیست:
1- جایگزینی الکتروموتورهای القایی با الکتروموتورهای DCBL یا مغناطیسی دائم که ۵۰ درصد کاهش مصرف برق دارند و با این جایگزینی، صرفاً در کولرهای آبی کشور که تعداد آنها ۳۰ میلیون دستگاه است معادل ایجاد ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه و معادل ده­ هزار مگاوات کاهش مصرف نزد مصرف­کننده است .
2- استفاده از میکروتوربین ها که طراحی و ساخت انواع آنها از 2 کیلووات تا 35 کیلووات در داخل در دست اقدام است و ظرفیت های بالاتر آن در جهان تولید و تجاری نیز شده است، با طراحی سیستم های CCHP و جایگزینی آنها در موتورخانه ها معادل ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه و حدود ۱۵ هزار مگاوات صرفه جویی تجمیعی معادل در مصرف برق و سوخت نزد مصرف کننده می باشد .یک میکروتوربین جایگزین شده با مشعل موتور خانه ضمن کاهش مصرف سوخت به میزان 50­% همزمان گرما، سرما و برق نیز تولید می­کند.
3- مصرف آب شرب و صنعت ۱۰ میلیارد متر مکعب است. بازچرخانی آب در یک یا چند مرحله باعث می‌شود که مصرف شرب و صنعت تا معادل ۳۰ میلیارد متر مکعب در سال امکان ­پذیر شود. ممکن است گفته شود این فرآیند گران است. آیا از انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به ایران مرکزی که برای یک و نیم میلیارد مترمکعب 6/19 میلیارد دلار هزینه دارد گرانتر است؟ قیمت تمام شده هر متر مکعب این آب به قیمت‌های پایان سال ۱۳۹۹ بیش از یکصد هزار تومان برای هر مترمکعب است. آیا بازچرخانیآب مصرفی از این عدد گرانتر است یا ارزانتر؟!
4- زیر ساخت­ های انجام شده برای توسعه دانشگا­ه ها و مراکز علم و فناوری منجر به ایجاد ظرفیت پذیرش 6 میلیون نفر دانشجو شده ­است. از میان دانش­ آموختگان سالیانه 200 هزار نفر به خارج مهاجرت می­کنند. کارآفرینی و ایجاد شغل برای این دانش ­آموختگان از مصادیق اصلی افزایش بهره­ وری و بهینه­ سازی استفاده از منابع انسانی کشور است.
5- روز ملی بهره وری و بهینه سازی مصرف یک بهانه است برای آغاز بسیج ایده‌ها و اندیشه‌های نوآورانه اساتید، دانشجویان و دانش‌آموختگان و کارآفرینان و فراخوان آنها به این بازارهای پر رونق .جامعه دانش آموختگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر از خلق بازارهای کسب و کار فناورانه در این موضوعات حمایت می کند.

زنده باد پلی­ تکنیک کارآفرین درود بر امیرکبیر همیشه زنده و پیشتاز .

دبیر خانه جامعه دانش آموختگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)